اولین نیستیم ولی بهترینیم (وب سایت نمایندگی سطح کشور)

برخی از مزایای سیستم‌های تابشی

blog-details
  • دسته بندی: مقالات سایت
  • تاريخ: ۱۴۰۳/۰۵/۰۶
  • تعداد بازدید: 42
  • به اشتراک بگذارید:

سیستم‌های گرمایش تابشی که به عنوان سیستم گرمایش تشعشعی هم شناخته می‌شوند، از فناوری‌های مدرن عصر حاضر هستند. سیستم‌های تابشی به دلیل مزایا و کاربردهای فراوان جهت گرمایش فضاهای داخلی و بیرونی قابل استفاده هستند. گرماتاب‌ها با توجه به استقبال روزافزون صاحبان ساختمان‌های مسکونی و صنعتی ،در ابعاد مختلف و مدل‌های متنوع طراحی، تولید و جهت کاربری در شرایط محیطی و جغرافیایی متنوع بهینه می‌شوند. در ادامه به شرح  برخی از مزایای سیستم‌های تابشی می‌پردازیم.

 

سیستم گرمایش تابشی چیست؟

 

یکی از انواع سیستم‌های گرمایشی، سیستم‌های گرمایش تابشی هستند که به طور مستقیم در راستای افراد و اشیا موجود در محیط قرار می‌گیرند و امتداد مسیر را توسط اشعه مادون قرمز گرم می‌کند. سیستم‌های تابشی برخلاف سیستم‌های همرفتی، به وسیله‌ انتقال گرما موجب گرمایش محیط می‌شود و دمای محیط را به صورت مستقیم و بدون واسطه افزایش می‌دهد.

 

مزایای سیستم‌های تابشی

 

بخاری‌های تابشی با توجه به محل کاربری (فضای داخلی یا خارجی)، موقعیت جغرافیایی منطقه، میزان گرمایش مورد نظر ، ظرفیت گرمایش دستگاه و… انتخاب می‌شوند.توجه به نکات گفته شده ،هنگام انتخاب دستگاه تابشی و نکات نصب و نگهداری از گرماتاب‌ها سبب افزایش طول عمر و بهبود بازده و عملکرد آنها می‌شود. برخی از مزایای گرماتاب‌ها شامل :

جلوگیری از اتلاف انرژی و صرفه‌جویی در هزینه‌ها

 

از مزایای سیستم‌های تابشی می‌توان به صرفه‌جویی در سوخت (صرفه جویی %60 در مصرف گاز و  %90 مصرف برق) و کاهش هزینه‌های ناشی از مصرف انرژی اشاره کرد. این میزان صرفه‌جویی در اتلاف انرژی به دلیل شیوه گرمایش گرماتاب‌ها ممکن می‌شود که به اختصار چند نمونه از روند جلوگیری از هدر رفت انرژی و هزینه را در این سامانه بیان می‌کنیم:

در سیستم‌های تابشی برخلاف روش همرفت ، انرژی از طریق گرم کردن هوا انتقال نمی‌یابد. بنابراین جابجایی هوا و خروج گرما بسیارکاهش می‌یابد. در شیوه همرفت یا روش‌های سنتی ، انرژی گرمایی تولید شده در فضای باز با جابجایی هوا از منطقه دور می‌شود و در محیط‌های بسته به سمت بالا و نزدیکی سقف رفته، در آنجا تجمع می‌‍‌یابد و در صورت عایق نبودن از سقف سالن خارج می‌گردد.
با استفاده از بخاری تابشی گرما به کف زمین و به منطقه مورد نظر تابانده می‌شود،ولی در روش‌های سنتی تجمع هوای گرم در سقف سالن می‌باشد.
گرماتاب‌ها کل نقاط مورد نظر را گرم می‌کنند ولی در سیستم‌های سنتی امکان گرم نمودن اواسط سالن‌های بزرگ با ارتفاع زیاد وجود ندارد و در نتیجه بازده کار کاهش یافته، مصرف سوخت و هزینه افزایش می‌یابد.
و…
 

 

 

گرمایش موضعی محیط از مزایای سیستم‌های تابشی

 

از دیگر مزایای بخاری‌های تابشی، امکان گرمایش یک منطقه خاص می‌باشد.این سامانه‌ها می‌توانند به گونه‌ای تنظیم شوند که در هر بخش ، مقدار دمای مورد نیاز را فراهم سازند. از این رو جهت استفاده در گلخانه‌ها بسیار مناسب هستند. بعلاوه امکان گرمایش، فقط در بخشی از سالن که فعالیت‌ها در آن صورت می‌گیرد را نیز فراهم می‌آورند که صرفه‌جویی در مصرف سوخت و کاهش هزینه‌ها را موجب می‌شود.

مستقل بودن هر دستگاه

بخاری‌های تابشی، بصورت جدا از یکدیگر، نصب می‌شوند. بنابراین در صورت بروز مشکل در هریک از سامانه‌ها، عملکرد سایر دستگاه‌ها تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت.

گرمایش آنی

 

برخلاف شیوه گرمایش محیط از طریق جابه‌جایی یا همرفت در گرماتاب‌ها با روشن کردن دستگاه،محیط به سرعت گرم شده و دمای یکنواخت که آسایش افراد را فراهم می‌سازد در کل سالن یا منطقه مورد نظر احساس می‌شود.بنابراین نیازی به روشن کردن دستگاه از ساعت‌ها قبل از شروع به کار و یا روشن بودن مداوم آنها نیست. در نتیجه افت حرارتی ایجاد نمی‌شود و شاهد ازدیاد مصرف سوخت و افزایش هزینه‌ها بخصوص در سالن‌های صنعتی و کارگاهی نمی‌باشیم.

 

ایمنی بالا و قابلیت کنترل دما توسط سنسورهای حرارتی

 

از دیگر مزایای سیستم‌های تابشی می‌توان به ایمنی بالای آنها اشاره کرد. بخاری‌های تابشی به ترموستات یا سنسورهای حرارتی مجهز هستند که در صورت افزایش دمای بیش از حد ،بصورت خودکار موجب خاموش شدن دستگاه می‌شوند.ضمنا گرماتاب‌‌ها به علت نصب در ارتفاع ، عدم ایجاد شعله باز و ایجاد دمای غیر مستقیم از ایمنی بالایی برخوردار هستند.

علاوه بر موارد ذکر شده برای مزایای سیستم‌های تابشی می‌توان نصب در زمان اندک و آسان، هزینه‌های تعمیر و نگهداری پایین، عدم نیاز به موتورخانه و تجهیزات زیاد (کاهش میزان سرمایه اولیه)،کاهش آلودگی‌های زیست محیطی و صوتی، عدم تجمع افراد در اطراف دستگاه گرمایشی ،استفاده از سیستم‌های مانیتورینگ، کاهش اختلاف دما فضای بین کف و سقف، عدم اشغال فضای مفید کاری،حداقل نیاز به سرویس سالیانه و… را نیز در نظر گرفت.