اولین نیستیم ولی بهترینیم (وب سایت نمایندگی سطح کشور)

سیستم گرمایش در کف چیست؟

blog-details
  • دسته بندی: مقالات سایت
  • تاريخ: ۱۴۰۳/۰۵/۰۶
  • تعداد بازدید: 42
  • به اشتراک بگذارید:

سیستم‌های گرمایش در کف تابشی یک ویژگی لوکس در طراحی جدید خانه‌ها ، واحدهای صنعتی و تولیدی محسوب می‌شوند که به سبب مزایای متعدد از جمله مصرف انرژی مقرون به صرفه، ایجاد دمای یکنواخت در تمام ساختمان، بدون سروصدا بودن ،عدم اشغال فضای زیاد و …استفاده از آنها رو به افزایش است. در ادامه به تمامی سوالات شما درباره سیستم گرمایش در کف ، مزایا و معایب این سامانه‌ها، انواع آنها و اینکه در چه مکان‌هایی قابل اجرا هستند پاسخ داده می‌شود.

 

سیستم گرمایش در کف تابشی
 

سامانه‌های گرمایش در کف تابشی، گرما را از طریق تابش حرارتی تولید می‌کنند. تابش از طریق امواج الکترومغناطیسی انرژی گرمایی را در هوا پراکنده می‌کند. این امواج تا زمانی که به مانعی برخورد نکرده باشند دارای انرژی بالقوه هستند. هنگامی که این امواج به مانعی برخورد کنند، انرژی خود را به صورت گرما آزاد می کنند. به این ترتیب، گرمای تابشی مستقیم و یکنواخت را احساس می کنید، که آسایش را به شما هدیه می‌دهد.در این سیستم ابتدا کف سپس قسمت‌های بالاتر ساختمان گرم می‌شوند. نصب و راه‌اندازی این سیستم در مناطقی که آب‌و‌هوای آن‌ها بسیار سرد است راه‌حلی مناسب برای تامین گرمایش محسوب می شود.

 

انواع سیستم گرمایش در کف
سیستم‌های گرمایش تابشی از نظر نوع کاربرد به سیستم گرمایش تابشی از سقف،دیوارها و کف تقسیم می‌شوند.سیستم‌های گرمایش در کف بر اساس انرژی مصرفی به 2 دسته تقسیم می‌شوند:

سیستم گرمایش در کف الکتریکی (برقی)
سیستم گرمایش در کف آبی(هیدرونیک)
سیستم گرمایش در کف برقی ، منبع حرارتی خود را از انرژی برق می‌گیرد و نسبت به روش هیدرونیک ایرادات کمتری دارد. بعلاوه در این روش نیازی به دیگ بخار نیست .این سیستم‌ها مجهز به کابل‌های برق یا صفحاتی هستند که حرارت را به سطوح بالاتر می‌رسانند. سیستم گرمایشی از کف هیدرونیک جزء محبوب‌ترین سیستم‌های گرمایشی است که بسیار مقرون به صرفه‌تر از روش گرمایش در کف برقی است. لوله‌های آب گرم اغلب از جنس پلی اتیلن هستند که برخلاف مس، دچار خوردگی نمی‌شوند.

 

سیستم گرمایش در کف تابشی چگونه کار می‌کند؟
یکی از جذابیت‌های سیستم‌های گرمایش در کف ،نامرئی بودن آن‌هاست. در این متد بدون آن که سیم یا لوله‌ای دیده شود و دکوراسیون خانه بهم بخورد، کف خانه کاملا گرم می‌شود. در تنظیمات این سیستم گرما از طریق لوله‌های آب گرم یا سیم‌های الکتریکی که در زیر کفپوش مدفون شده‌اند تامین می‌شود. با بالا آمدن امواج حرارتی از زیر و برخود آن‌ها به کف، گرمای لازم فراهم می‌شود. این سیستم گرمایشی باعث کاهش هزینه‌های مصرف انرژی در بلند مدت می‌شود. سیستم الکتریکی گرمایش در کف می‌تواند خروجی‌های گرمایی مختلف را فراهم کند.بنابراین می‌توانید گرمای کافی را برای محیط‌هایی که نیازمند گرمای بیشتری هستند،تامین نمایید. (معمولا 40 درجه سانتیگراد تا 65 درجه سانتیگراد درجه حرارت ایجاد می‌کنند). درگرمایش از کف هیدرونیک که در آن لوله‌های مخصوصی که در ایران به نام لوله‌های 5 لایه یا 3 لایه شناخته می شود، از سطح زیرین کف عبور داده می شود و آب گرمی که در پکیج یا موتورخانه تولید شده از داخل لوله‌ها عبور می‌کند، در نتیجه محیط ما گرم می‌شود. لوله‌ها به صورت افقی و یا عمودی در زمین کار گذاشته می‌شوند. مسلما عملکرد بهینه سیستم مستلزم طراحی اصولی شبکه لوله‌گذاری است.

 

مزایای سیستم گرمایش در کف تابشی
گرمایش یکنواخت در تمام محیط : در این روش در هر جایی از محیط که باشید،برخلاف بخاری، شوفاژ و شومینه گرمای ملایم و یکسانی را احساس می‌کنید.
ثابت بودن حرارت : در صورت هر گونه قطع برق و یا عوامل دیگر که باعث توقف حرارت دهی مرکزی باشد ، مدت زمان سرد شدن آپارتمان بسیار طولانی تر از سایر روشها می باشد.
گرمایش از کف (سازگاری با انواع کفپوش) : یکی از کاربردی‌ترین مزایای سیستم گرمایش از کف این است که در سیستم گرمایش در کف، لوله‌های آب گرم از زیر کف عبور می‌کنند و می‌توان از هر نوع کفپوش سرامیکی، کفپوش سنگی و پارکت استفاده نمود.
طول عمر بالا : یکی از مهم‌ترین مزایای سیستم گرمایش از کف این است که هزینه‌های تعمیر و نگهداری سیستم گرمایش در کف نسبت به سایر سیستم‌های گرمایشی بسیار پایین است، چرا که، قطعات متحرک بسیار کمی دارد و در آن از هیچگونه فن یا بادزن تعبیه نشده است.بطور کلی عمر بسیار طولانی آن، از مهمترین مزایای سیستم گرمایش در کف بشمار می‌رود.
صرفه جویی در مصرف سوخت و استفاده از انرژی بهینه :رادیاتورهای سنتی برای گرم نگه‌داشتن اتاق نیاز دارند تا ۱۴۹-۱۶۷ درجه فارنهایت یا ۶۵-۷۵ درجه سانتیگراد گرم شوند، اما در گرمایش از طریق کف تنها به ۸۴ درجه فارنهایت یا ۲۹ درجه سانتیگراد نیاز هست. به این ترتیب ، انرژی کمتری مصرف می‌شود.
سبکی وزن ساختمان ، افزایش ارتفاع اتاقها
 

معایب سیستم گرمایش در کف تابشی
عدم اعمال تغییرات در کف ساختمان
اشتباه در اجرا و امکان نشتی
هزینه نصب
زمان پیش گرمایش بالا
عوامل موثر در سیستم گرمایش در کف

 

در واقع شامل عواملی هستند که تاثیر مستقیمی بر انتقال حرارت دارند.

 

شرایط اقلیمی و میزان رطوبت
ضخامت دیوارها و میزان عایق بودن آنها
تعداد در و پنجره‌ها و تک‌جداره یا دوجداره بودن آنها
شمالی و جنوبی بودن ساختمان
طبقه قرارگیری هر واحد و میزان نورگیری آن
مزایای سیستم گرمایش تابشی

مشاور حرفه ای راه اندازی سیستم گرمایش تابشی
شرکت فاران تابش، تولیدکننده انواع سیستم های گرمایش تابشی در طرح های متنوع  و زیر نظر مهندسان کارآزموده و با تجربه، مکان دنج و ایمنی برای آسودگی شما و پرسنل‌تان  تأمین می کند. اگر قصد دارید محل کار خود را به انواع سیستم های گرمایش تابشی مجهز کنید با ما تماس بگیرید.